Klipsli ETS ye uygunluk Kriterleri

Bu kriterler ideal hasta kriterleridir. Bu kriterler dışında kalanlar bu operasyonu olamaz demek bu rahatsılığı olanların bu operasyondan faydalanamamalarına neden olmak olur ki buda ayrı bir vicdanı sorumluluktur. Biz hastalarımızdan bu 6 maddeye uyum sağlayanların operasyondan en fazla fayda sağlayan ve en az yan etki izlediklerimiz olduğu kanaatindeyiz.

KRİTERLERİM

1-Eller, ayaklar, koltuk altı, yüz terlemesi  veya yüz kulak boyun kızarıklıklarından en az ikisinin olması.

2-Bu şikayetlerden  biri şiddetli diğeri hafif -orta derecede olabilir veya ikisi de ağır derecede de olabilir.

(Örneğin: El terlemesi ağır+Ayak terlemesi ağır, Yüz kızarması+ hafif el terlemesi, yüz terlemesi+hafif el terlemesi  gibi)

tüm bölgeleri ağır olan hastalar tedaviden daha çok fayda bulmaktadır.

yani en az iki bölgede belirtinin olması bu bölgelerinin biri ağır diğeri hafif olabilir. Her iki- üç bölge de ağır olabilir.

3-Sırt, göğüs (meme altı), göbek ve  bacak arkaları dize kadar olan vücut bölgesinin terlememesi ETS sonraı terinizni fazla olacağı şeklinde düşünülmekle birlikte, çok terleyen birçok hastamız ETS sonrası bu fazla terlemelerinde %30 dan daha fazla artış olmadığı böylece oluşan bu artış kişiyi fazla rahatsız etmediği şeklinde yorumlanmıştır. 

4-Şikayeti dolayısıyla kişi sosyal, iş veya eğitim yaşantısında sıkıntıya düşmüş olması,

Örneğin: (elleri ağır derecede terliyor fakat bu şikayeti onda hiçbir sosyal iş veya eğitim sorunu oluşturmamış ise tedavi edilmesine gerek yoktur)

5-Bu şikayetlerin yaz kış oluyor olması gerekir. Kış aylarında tabii ki biraz azalma olabilir ama kış aylarında da şikayetler devam ediyor olması gerekir.

6-Ailede de birilerinin bunlara benzer şikayetlerinin olması. Bu bazen annede çarpıntı şikayeti de olabilir, bunun sempatik sinir sistemine bağlı çarpıntı olduğuna bizler karar verebilir.

Not: Kilolu kaslı ve 35-40 yaşından daha fazla olan kişiler doğaldır ki ETS sonrası daha fazla terlediği müşahade edilmiştir.

Bu 6 kriteri taşıyorsanız ETS ye uygun bir ideal hastasınız demektir.

Op.Dr.İlhan Akaslan

ETS ve Refleks Terleme

Sn OKURLAR,

Biliyorum Refleks Terleme konusunda hepinizin kafası karışıyor. Sempatektomi ister klasik ister videotorakoskopik ister klipsli ister koterli olsun Refleks Terlemolacaksa bu kaçınılmaz bir gerçektir. Sempatektominin, klipslemenin seviyesi aşağı veya yukarı olması da farketmez.

Refleks Terleme:  ETS operasyonundan sonra, duyarlı hale gelen vücut alt yarısında refleks arkla surekli terlemenin oluşmasıdır. Bu terleme küçük bir uyaranla bile tetiklenmekte terleme başlamaktadır.

Biz deneyimli hekimler sadece şunu bilebilir veya bulabiliriz.. Operasyon öncesi duyarlılığı fazla olan hastaların bu riski daha fazla taşıdığıdır.. Refleks arkı operasyon öncesinde de çok düzenli veya duyarlı çalışan bir hasta, örneğin; küçük bir uyaranla (kısa bir mesafe yürüme, sıcak hava, spor gibi ) sırtında göbeğinde bacak arkalarında terleme olan bir  el terleme, yüz kızarma şikayeti olan hastanın operasyondan sonra refleks terleme riskinin daha fazla olacağını düşünmeliyiz. Refleks terleme riski yüksek olan bir hastayı hangi yöntemle opere edersek edelim,  operasyonun aşağı seviyesinde Refleks Terleme olma ihtimali fazladır..

Bu itibarla opere ettiğim hastaların Operasyon öncesinde vücut terlemesinin çok çok az olmasını, hastanın kendisini etrafındaki arkadaşlarına göre az terleyen bir vücuda sahip olduğunu ama ellerinin koltuk altının ayaklarının yüzünün çok terlediğini ifade etmesini tercih ediyorum. Aynı şey yüz kızarması hastaları içinde geçerlidir..

Aşağıda değineceğim  gibi hastanın şikayeti olan bölge sayısının birden fazla hatta tüm bölgeleri : Eller, Ayaklar, Koltuk altı yüz terliyor veya yüz kulak boyun kızarıyor olması vebu bölgelerinin tümündeki şikayetlerinin ağır olmasında hiçbir sakınca yoktur. Yani çok ağır hastayım diye düşünmemek lazım.. Aksine operasyondan fayda bulan hastalar birden çok bölgede şikayetlerimevcuvut olan hastalardır. Tek bölgesinde şikayeti olan hastalarda Sempatik Hiperaktivite olmama ihtimali daha fazladır. Tek bölgede şikayeti olan hastalar bu şikayetlerini operasyon dışı tedavilerlede çözüm bulabilme ihtimalleri vardır. Öğregin;

Sadece eli terleyen hasta iyontoforez tedavisi alabilir.

Sadece koltukaltı terleyen bir hasta losyonlardan fayda bulabilir.

Sadece yüzü kızaran bir hasta psikiatrik/nörolojik tedaviden fayda bulabilir. 

Ama yüz kulak veya boyun kızarmasına ek olarak ellerinde de soğukluk veya hafif bir terleme varsa + birde yüz terlemesi varsa cerrahi operasyon daha faydalı olacaktır.

Yeter ki terleyen bölgesi sırtı göğüs altı beli bacağı olmasın veya az olsun..

 

 

 

Kısacası: KRİTERLERİM

1-Eller, Ayaklar, Koltuk altı yüz terliyor veya yüz kulak boyun kızarıyor olması.

2-Bu bölgelerinden biri şiddetli diğeri hafif -orta derecede olabilir veya hepsi ağır derecede de olabilir.

(Örneğin: El terlemesi ağır+Ayak terlemesi ağır, Yüz kızarması+ hafif el terlemesi, yüz terlemesi+hafif el terlemesi  gibi)

tüm bölgeleri ağır olan hastalar tedaviden daha çok fayda bulmaktadır.

yani en az iki bölgede belirtinin olması bu bölgelerinin biri ağır diğeri hafif olabilir.

3-Sırt, göğüs (meme altı), göbek ve  bacak arkaları dize kadar terlemiyor veya çok çok az terliyor olması,

4-Şikayeti dolayısıyla kişi sosyal, iş veya eğitim yaşantısında sıkıntıya düşmüş olması,

Örneğin: (elleri ağır derecede terliyor fakat bu şikayeti onda hiçbir sosyal iş veya eğitim sorunu oluşturmamış ise tedavi edilmesine gerek yoktur)

5-Bu şikayetlerin yaz kış oluyor olması gerekir. Kış aylarında tabii ki biraz azalma olabilir ama kış aylarında da şikayetler devam ediyor olması gerekir.

6-Ailede de birilerinin bunlara benzer şikayetlerinin olması. Bu bazen annede çarpıntı şikayeti de olabilir, bunun sempatik sinir sistemine bağlı çarpıntı olduğuna bizler karar verebilir.

Bu 6 kriteri taşıyorsanız ETS ye uygun bir ideal hastasınız demektir.

Ben bu kriterlere Akaslan kriterleri diyorum. :)

Klipsli ETS ile Diğer ETS Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Op.Dr.İlhan Akaslan Tarafından bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır Klasik Sempatektomi Keserek ETS Koterli ETS Klipsli ETS
El Ayak Koltuk altı Terlemesinde Başarı %90 * %99 %99 %99
Yüz Terlemesi ve Kızarması Başarı %90 * %95 %95 %90-95
Operasyon Süresi (yaklaşık) 2 saat 90 dakika 30 dakika 30 dakika
kanama 200-300 ml 100 ml 1-2 ml 5 ml
Pnomotoraks %0 %1 %1 %1
Ptozis Riski Orta Orta-Düşük Orta Düşük-Yok
Torask Dren Kullanımı Kullanılır %99 Kullanılmaz %99 Kullanılmaz %99 Kullanılmaz
Hastanede yatış süresi 2-4 gün 16 saat 16 saat 16 saat
Maliyet Yüksek ** Yüksek ** Yüksek ** Yüksek **
Teknoloji Kullanımı Yok Yüksek Yüksek Yüksek
Op.Dr.İlhan Akaslan Tarafından bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Op.Dr.İlhan Akaslan Tarafından bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır

*Terlemedeki başarı açık operasyonlarda görüntü alanı ve açık görüş nedeni ile videolu operasyonlara göre geneldeki düşüklük verilmiştir. Operasyon başarılı olduğu taktirde ETS den farkı yoktur.

**Maliyet açık operasyonlarda operasyon süresi uzunluğu ve hastane yatış süresi uzun olması nedeni ile düşük, ETS de ileri teknoloji kullanımı nedeni ile ilk yatırım maliyeti yüksektir.

Aşırı Terlemede Uygulamaların Karşılaştırılması

 
Aşırı terlemde mevcut kullanılan yöntemlerin karşılaştırılması etkinlikleri yan etkileri  verilmeye çalışılmıştır.. Takdir edersiniz ki her hekim ve hastaneye göre değerler değişebilmektedir. Bu tablo birçok kaynaktan faydalanılarak ortalama sonuçlar verilmeye çalışılmıştır.
Bilgilerinize Sunulur
 
 

 

Op.Dr.İlhan Akaslan
Op.Dr.İlhan Akaslan Tarafından bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır Lokal Kremler\ Losyonlar İyontoforez Botoks Klipsli ETS/Diğer ETS ler
El Terlemesi Etkinliği % Hafif Vakalarda %15-20 Hafif-Orta vakalarda %20-40 Hafif-Orta -Ağır vakalarda %75-80 Orta -Ağır vakalarda %99-100
Koltuk Altı Terlemesi Etkinliği % Hafif Vakalarda%35-40 Özel petlerle uygulanabilir Hafif-Orta-Ağır vakalarda %75-80 Orta -Ağır vakalarda %90-95
Ayak Terlemesi Etkinliğ % Hafif Vakalarda %15-20 Hafif-Orta vakalarda %20-40 Hafif-Orta -Ağırvakalarda %20-40 Orta -Ağır vakalarda %60-80
Yüz Terlemesi Etkinliği % Hafif Vakalarda %5-10 Etkisiz Kullanılmıyor Orta -Ağır vakalarda %90-95
Yüz Kızarmazı Etkinliği % Etkisiz Etkisiz Etkisiz Orta -Ağır vakalarda %80-95
Sosyal Fobiye Etkisi Etkisiz Etkisiz Etkisiz Orta -Ağır vakalarda %50-70
Önemli Yan Etkileri Basit Dermatit Tırnak köklerinde sızlama Bazen tenar veya hipotenar kaslarda atrofi Refleks terleme %1-3
Etki Süresi Her gece uygulanmalıdır 15-20 seans sonra 10 gün kuruluk görülebilir 6-8 ay %99 Ömür boyu
Fiyat(yaklaşık ücretler verilmiştir) Op.Dr.İlhan Akaslan Tarafından bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır 5-50 TL\paket 500 TL\alet 700-1500 TL\6 ay SGK desteği + 1000-2500 ek ücret (hastanelere ve hekime göre fiyat değişir)

Ameliyat Sonrası

Sevgili Klipsli ETS operasyonu yapılmış çıkış işlemi gerçekleşmiş hastalarım:

1-Çıkışta muhakkak Çıkış Reçetenizi almayı unutmayın,

2-Rapor istediyseniz işlemlerinizi bitiriniz,

3-Ağrı kesici ve antibiotikleri kendinizi iyi hissetsenizde aksatmadan içiniz,

4-Yaptığımız modern ilk pansuman neticesi ekstra bir pansumana ihtiyac gereksinimizin yoktur, tavsiyelerime uyunuz.

5-3. gün duş alabilirsiniz, korkmadan 4 küçük yaranın üzerinden köpük geçirebilir duş yapabilirsiniz.

6-3. gün sonrası muhakkak benimle cepten arayınız durumunuzu solunumunuzu ve terlemeniz hakkında 3-5 dakika konuşunuz. 3. gün ellerde basit bir terleme olur telaşlanmayınız, geçicidir.. Olmazsa da meraklanmayın her hastada olmaz.

7-Mutluluğunuzu etrafınız ile paylaşınız, bu yeni ter düzeni ve kuru ellerinize alışmanız için gereklidir, faydalıdır.

8-3. gün işine başlayan birçok hastamız mevcut olmakla birlikte eğer izin fırsatınız varsa dinlenmenizde yarar vardır..

9- 1 ay kadar heriki kolun ani yukarı kaldıran hareketlerden kaçınmanızı öneriyorum. Halter , yüzme gibi (basit sırtüstü yüzebilirsiniz)

Herkese yeni kuru elleri, yüzleri, koltukaltları ve ayakları ile mutluluklar dilerim.

Op.Dr.İlhan Akaslan

Ameliyat Öncesi Hazırlığı

Telefon ile ön görüşme yaptığım ve/vaya muayenesi yaptığım ve operasyon kararı verdiğimiz hastalarda ameliyata gelimeden önce yapmaları gerekenler:
1-Nufus Cüzdanı, SGK numarası ve varsa vizte kağıdı, (çıkışta rapor isteyenler için kesin aslı gerekli)
2-Ameliyata saat 11 gibi karar vermişsek, bir önceki gece uyumaya yakın son yemeklerini yemeleri, saat 2-3 e kadar uyanırlarsa istedikleri kadar sıvı alabileceklerdir. Bu saatten sonra kesinlikle sıvı veya katı gıda alınmayacaktır.
3-Ameliyat sabahı kesinlikle kahvaltı yapılmayacak, sıvı katı gıda alınmayacaktır. Oruçlu gibi hastaneye geliniz.
4-Sabah veya bir gün önce koltuklatı kıl temizliği yapılmış olmalıdır. 2-3 gün banyo yapamayacağınız göz önüne alınarak sabah duş almanız önerilir.
5-Amaliyat sabahı planlanan operasyon saatinden enaz 3 saat önce hastanede olunuz.. Bu sürede rutin kan tetkileri Akciğer grafiniz, kalp elektronuz yapılacaktır. Bu ameliayat giren her hastada yapılan rutin işlerdir. Bu tetkikleri önce tarafımızdan değerlendirilecek sonra anestezi uzmanı tarafından değerlendirilip operasyona engel bir durum yoksa operasyona alınacaksınız.. Bu tetkiklerde herhangi bir sorun varsa sizin sağlığınız açışındna opersayon bu sonun giderilinceye kadar ertelenmelidir.
6-Hastanemize geldiğinizde operasyondan önce uygun bir zamanda size oprerasyon seyri sonrası olası komplikasyonlar, operasyon sonrası insizyonlar hakkında detaylı bilgi verilecek bu bilgi yazılı şekilde bilgilendirme ve onam belgesi olarak tarafınızdan onaylanması istenecektir.
7-Bir birinci derece yakınınız ile ameliyata gelmeniz tercihimizdir.
8-Yanınızda ziynet eşyası ve gereginden fazla nakit getirmeyizin.
9-Rapor istiyorsanız muhakkak o gün belirtiniz.
10-Daha önceki operasyonununz varsa o operasyona ait bilgi veya belgeler ile geliniz.Sizce önemli veya önemsiz herhangi bir sağlık sorununuz varsa bize muhakka iletiniz.

11-Çok önemli SSK , BAĞKUR veya EMEKLİ SANDIĞI MENSUPLARI emekli veya çalışanlar mümkünse internetten yoksa özel bir hastaneden MÜSTEHAKLIK araştırması yatırmaları operasyon sabahı prim borcu varmış, SSK kesilmiş gibi durumlarda zorda kalmanızın önüne geçecektir..

İsterseniz http://www.terliyorum.com/iletisim-formu sayfasına vereceğiniz TC kimlik, SSK veya BAĞKUR NO ile biz araştırmanızı yapıp onayınızı araştırabiliriz.. İlgili bölümeTC kimlik veya SGK  numaranızı ekleyiniz..

Siz araştırmak isterseniz.:

A-BAĞKUR  için : http://app.sgk.gov.tr/BagkurMustehaklik/Mustehaklik.htm

B-SSK için : http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/Portletler/Mustehaklik tarih o günün tarihi yazılmalı..

C-EMEKLİ SANDIĞI HASTALARI İÇİN: http://uygulama.sgk.gov.tr/EmekNet/  

D-ÇALIŞAN MEMURLAR AİLE KONTROLÜ: http://uygulama.sgk.gov.tr/Provizyon4c_Sahis/login.jsp 

Saygılarımla

Op.Dr.İlhan Akaslan
Göğüs Cerrahi Uzmanı

Dünya’daki ilk sempatektomi ve gelişimi

             Hiperhidroz (Aşırı terleme ) için ilk sempatektomi,

  • ilk operasyon 1920 de Dr. A. Kotzareff tarafından uygulanmış,
  • 1937 yılında Leriche T2 T3 T4 ganglionu çıkartmış,
  • 1942 da Hyndman 1964 Love ve Jurgin sadece T2 ve üstünün yeterli olduğunu savunmuş,
  • 1951 de Kux Torakoskopik cerrahi ilk kez uygulamış*
  •  

  • Gelişim günümüze kadar gelmiştir……

1-Kotzareff A (1920) Resection partielle du tronc sympathique cervical droit pour hyperhidrose unilaterale. Rev Med Suisse Rom 40: 111–113

2-Gossot D, Kabiri H, Caliandro R, Debrosse D, Girard P,Grunenwald D. Early complications of thoracic endoscopic sympathectomy: a prospective study of 940 procedures. AnnThorac Surg 2001;71:1116-9.

      

El terlemesi, yüz kızarmasında Videotorakoskopik Klipsli ETS Prosedürümüz

Cerrahi sempatektomi veya klipsleme. 

İlk kez 1992 yılında Göğüs Cerrahi İhtisasımız esnasında uygulamaya başladığımız bu operasyon Dünyada ilk kez 1920 yılında açık cerrahi sempatektomi (Sempatik zincirin staller ganglion altında kalan 4-5 cm likkısmının çıkartılması ) şeklinde uygulanır iken 1950 den sonra gelişmeye başlayarak torakoskopik olarak uygulanmaya başlanmıştır. Bu yıllardan beri ülkemizde El terlemeleri ve El – kollardaki dolaşım bozukluklarında başarı ile uygulanmıştır. Göğüs Ve Kalp Damar Cerrahisinin operasyonları arasında rutin uygulanan bir işlemdir. Video-asist-cerrahi uygulanmaları ile operasyon hastalar ve hekim açısından daha kolay uygulanabilir hale gelmiştir. Açık cerrahi yapılan hastalarda operasyon 1-1.5 saat sürer ve  3-5 gün hastanede yatan toraks tüpü ile serviste dolaşır halden, videotorakoskopik Sempatik Klipsleme ile   20-30 dakikalık bir operasyon ve toraks tüpü takılmadan .. 12-24 saat sonra evine dönülebilen bir operasyon haline gelmiştir. Torask tüpü yerleştirilmesi gerektiğinde hayat kurtarıcı bir müdahale olmakla birlikte ağrılı hareketleri kısıtlayan ve hastane yatış süresini uzatan bir müdahaledir.. ETS gibi Akciğer parenkimini ilgilendirmeyen bu tip müdahalelerde torakst tüpü yerleştirmeden yapılması çok önemli bir konfordur. Sonbir yılda sadece 2 hastamızda toraks tüpü takılması gerekmiştir. Yüzlerce operasyonumuzda hasta odasına tüp olmadan ve Akciğerde hava kalmadan çıkartılmıştır.  

 Bu operasyon 1920 den beri yeterince test edilmiş bu konuda yüzlerce makale yayınlanmıştır. Operasyon etkileri ve yan etkileri internette dolaşan birçok yanlış bilgilendirme ile korkulur veya etkisi hakkında tereddüt edilir hale gelmiştir. Bu operasyon sempatik hiperaktiviteye bağlı el ayak koltukaltı yüz terlemesi ve yüz kızarmasında gayet etkili,  yan etkisi yok denecek kadar azdır. Lütfen SEMPATİK HİPERAKTİVİTEYE dikkat edelim. SEMPATİK HİPERAKTİVİTE si olmadan, üstte saydığım belirtileri gösteren hastalarda bu operasyonu yapılma endikasyonu yoktur. Yapılırsa yan etkiler o zaman ortaya çıkacaktır. Bu konuda uzman hekim arkadaşlarımız hastalarımız titizlikle muayene ettikten sonra SEMPATİK HİPERAKTİVİTE olanlara bu operasyonu rahatlıkla tavsiye ediyoruz.. SEMPATİK HİPERAKTİVİTE nin de basit bir düzeyde olanlarınada bu operasyonu yapmıyoruz.. Israrla SEMPATİK HİPERAKTİVİTE den sık sık yazarak bahsetmenin faydalı olacağı düşüncesindeyim. Sempatik Sinir Sistemini hiperaktif değil iken çıkartır koterler veya klipsler isek yan etkiler o zaman sıklıkla karşımıza çıkacaktır.

 Biz sempatektominin tüm gelişimini yaşadık. 1992 de anabilim dalımızda sempatik zinciri keserek yaparken sonraları yakmaya ve son alarak ta klips ile siniri klipslemeyi tercih etmekteyiz. Klipsleme hasta ve hekim için daha fazla konfor ve güven sağlamaktadır.

Genel anestezi altında yapılan bu operasyonda her koltuk altında 5 – 10 mm lik iki adet Port (Video-Kamera ve Klips atıcı için açılan cilt kesisi) ile torasik sempatik zincire  uygun gördüğümüz noktalarına titanyum klips yerleştirilmektedir. Bu klipsler tüm cerrah arkadaşlar tarafından yıllardır her tür operasyonda kullanılan kanama durdurucu paslanmaz titanyum klipslerdir. Güvenilirliği yıllardır kanıtlanmıştır. Reddedilme olasılığı çok düşüktür. Metal dedektörlerinde uyarı sinyali vermeyecek kadar küçüktür. Ömür boyu vucutta kalacaktır. 

 Operasyon yaklaşık 20-30 dakika sürecektir. Tüm operasyonlarımız DVD/VCD ye kaydedilmektedir. Hasta operasyon sonrası DVD/VCD yi izleyebilir. Ancak tıbbı cerrahi görüntülü bir materyal olduğundan hastalara vermemekteyiz. İstenmemesi de rica olunur. 

 Ellerde kuruluk operasyondan hemen sonra başlar. El sırtındaki damarsal  yapılar belirginleşir.. Bu normaldir. Genel anestezinin etklisi ile de daha da kuruyan eller 2-3 gün sonra hafif bir terleme sonrası tam ve kalıcı kuruluk kalıcı olarak devam edecektir. 

 Operasyon sonrası hastaların göğüs orası mideye doğru nefes almakla batıcı bir ağrısı olacak operasyondan 24 sonra bu ağrı azalarak sırtta iki kürek kemiği arasıda bir ağrı ile 2-3 gün devam ettikten sonra normal sosyal ve iş hayatlarına dönebileceklerdir. Ağrı ve operasyon etkisi kişiden kişiye değişiktir. Bazı narin yapılı bayanlar operasyondan sonraki gün işine başlayabildiği gibi bazı yiğit ağrıya dayanıklı sağlam yapılı bir hastada 1 hafta ağrı çekiyorum diyebilir. Bu his kişden kişiye değişebilir. Çoğunlukla kesilere alınması gereken dikiş koymuyoruz.. Gizli estetik sturlar ile hastalarımız pansuman ve dikiş alma sıkıntısı yaşatmıyoruz..

 Bugün Klipsli ETS operasyonlarında tek sorun Refleks Terlemedir. Diğer komplikasyonlar deneyimli ellerde yok denecek kadar azdır.. Refleks terleme için tüm dünyada belirlenmiş bir standart yoktur.. Hangi hastalarda Refleks terleme olduğunu bilimsel makale olarak yayınlayan yoktur.. Ancak son bir yılda yaptığımız yüzlerce hastadan sadece 2-3 hastada rahatsız edici Refleks Terlemenin oluşu , Refleks Terlemenin hangi hastalarda olabilceğini konusunda doğru karar verişimizin sonucudur..

 Klipsli ETS ile;

El terlemesinde: % 99

Yüz terlemesinde: %95

Yüz kızarmasında: %95

Koltukaltı terlemesinde: %95-96

Ayak terlemesidne : %70-80

Başarı sağlamaktayız.